Program Agenda: Day 1

Schedule subject to change, all times listed in Pacific time zone.

6:30-7:00am
Registration & Check-In
 
7:00-7:45am (45 Minutes)
Welcome, Introductions, & Ice Breaker; Dan Osterweil, MD, FACP, CMD 
 
7:45-8:30am (45 Minutes)
Change is Hard: A Leadership Case Study; Alfredo Czerwinski, MD
 
8:30-8:45am Break (15 Minutes)
 
8:45-9:30am (45 Minutes)
Current Healthcare Ecosystem: Implications for Geriatric Care; 
Romilla Batra, MD, MBA 
 
9:30-10:15am (45 Minutes)
Opportunities for Leadership in Geriatrics;
Ethan Cumbler, MD, FACP, FHM
 
10:15-10:30am (15 Minutes)
 
10:30-11:00am (30 Minutes)
Servant Leadership; Michael Wasserman, MD, CMD and Janice Hoffman-Simen, Pharm.D., EdD, APh, BCGP, FASCP
 
11:00-11:35am (35 Minutes)
Theory Burst: Avoiding Burnout; Rebecca Ferrini, MD, MPH, CMD
 
11:35-12:15pm (35 Minutes) - Lunch Break
12:15-12:35pm (20 Minutes)
Taking Risk; Michael Wasserman, MD, CMD
 
12:35-12:55pm (20 Minutes)
Leadership Team Development; Alfredo Czerwinski, MD
 
12:55-1:15pm (20 Minutes)
Program Development and Implementation Strategies Within Large Organizations; Darin Buxbaum, MBA
 
1:15-1:35pm (20 Minutes)
Workflow Integration of Clinical Programs; Dominic Lim, MPH and Kemi Reeves, RN, MSN, GNP
 
1:35-1:45pm (10 Minutes)
LMG Group Q&A Session; Program Faculty
 
1:45-2:00pm Break (15 Minutes)
 
2:00-3:30pm (90 Minutes)
LMG Breakout Session I; Interactive Workgroups; Faculty Led Small Groups
1. Management of Risk (Shared Savings, ACO’s, Special Needs Plans, PACE);          Dan Osterweil, MD, FACP, CMD; Karl Steinberg, MD, CMD, HMDC                                and Michael Wasserman, MD, CMD
2. Workflow Integration of Clinical Programs (e.g., Care Coordination, Quality ------- -Improvement, Readmission Reduction); Rebecca Ferrini, MD, MPH,                          CMD; Dominic Lim, MPH and Kemi Reeves, RN, MSN, GNP
3. Program Development and Implementation Strategies Within Large -------------------Organizations; Darin Buxbaum, MBA
4. Leadership Team Development; Alfredo Czerwinski, MD and Janice Hoffman-            Simen, Pharm.D., EdD, APh, BCGP, FASCP
 
3:30-3:45pm Break (15 Minutes)
 
3:45-4:45pm (60 Minutes)
Professionalism - Opportunities for Geriatric Leaders
 
4:45pm
Adjourn