Program Agenda: Day 2

Schedule subject to change, all times listed in Pacific time zone.

6:45-7:00am
Morning Check-In
 
7:00-7:05am (5 Minutes)
Welcome to LMG: Day 2
 
7:05-7:50am (45 Minutes)
Coming soon.
 
7:50-8:35am (45 Minutes)
Making the Case for Value in Quality Improvement;
Ethan Cumbler, MD, FACP, FHM 
 
8:35-8:50am Break (15 Minutes)
 
8:50-9:50am (60 Minutes)
Funding Your Project: A Group Challenge; ModeratorAlfredo Czerwinski, MD
 
9:50-10:10am (20 Minutes)
Emotional Intelligence;
Janice Hoffman-Simen, Pharm.D., EdD, APh, BCGP, FASCP 
 
10:00-10:30am (20 Minutes)
Theory Burst: How to Run an Effective Meeting; Rebecca Ferrini, MD, MPH, CMD
 
10:30-10:40am Break (10 Minutes)
 
10:40-11:05am (25 Minutes) 
Theory Burst: Priorities & Communication; Darin Buxbaum, MBA
 
11:05-11:45am (40 Minutes)
Emotional Intelligence Part 2; Janice Hoffman-Simen, Pharm.D., EdD, APh, BCGP, FASCP
 
11:45-12:15pm (30 Minutes) Lunch Break
 
12:15-1:45am (90 Minutes)
LMG Breakout Session II: Interactive Workgroups; Program Faculty Led
1. Management of Risk (Shared Savings, ACO’s, Special Needs Plans, PACE); Dan          Osterweil, MD, FACP, CMD; Karl Steinberg, MD, CMD, HMDC and Michael                      Wasserman, MD, CMD
2. Workflow Integration of Clinical Programs (e.g., Care Coordination, Quality                  Improvement, Readmission Reduction); Rebecca Ferrini, MD, MPH, CMD; Dominic          Lim, MPH and Kemi Reeves, RN, MSN, GNP
3. Program Development and Implementation Strategies Within Large                            Organizations; Darin Buxbaum, MBA
4. Leadership Team Development; Alfredo Czerwinski, MD and Janice Hoffman-                Simen, Pharm.D., EdD, APh, BCGP, FASCP
 
1:45-2:00pm (15 Minutes) 
Post Breakout Group Discussion; Program Faculty
 
2:00-2:10pm (10 Minutes) Break
 
2:10-2:15pm (5 Minutes) 
Post-Course Mentorship; Barbara Hulz
 
2:15-3:00pm (45 Minutes)
The Most Important Issues Facing Geriatrics; Dan Osterweil, MD, FACP, CMD
 
3:00-3:30pm (30 Minutes) 
Capstone Session: Analysis and Application (Interactive); Alfredo Czerwinski, MD
 
3:30-3:45pm (15 Minutes) 
Closing Comments; Dan Osterweil, MD, FACP, CMD 
 
3:45pm 
Adjourn