Program Agenda: Day 2

Schedule subject to change, all times listed in Pacific time zone.

6:45-7:00am
Morning Check-In
 
7:00-7:30am (30 Minutes)
The Most Important Issues Facing Geriatrics; Dan Osterweil, MD, FACP, CMD
 
7:30-8:30am (60 Minutes)
Making the Case for Value in Quality Improvement;
Ethan Cumbler, MD, FACP, FHM 
 
8:30-8:45am (15 Minutes): Break
 
8:45-9:15am (30 Minutes)
Emotional Intelligence;
Janice Hoffman-Simen, Pharm.D., EdD, APh, BCGP, FASCP 
 
9:15-9:35am (20 Minutes)
Theory Burst: How to Run an Effective Meeting; Rebecca Ferrini, MD, MPH, CMD
 
9:45-10:00am (25 Minutes) 
Theory Burst: Priorities & Communication; Darin Buxbaum, MBA
 
10:00-10:15am Break (15 Minutes)
 
10:15-11:45am (90 Minutes)
LMG Breakout Session II: Interactive Workgroups; Program Faculty Led
1. Management of Risk (Shared Savings, ACO’s, Special Needs Plans, PACE); Dan          Osterweil, MD, FACP, CMD; Karl Steinberg, MD, CMD, HMDC and Michael                      Wasserman, MD, CMD
2. Workflow Integration of Clinical Programs (e.g., Care Coordination, Quality                  Improvement, Readmission Reduction); Rebecca Ferrini, MD, MPH, CMD; Dominic          Lim, MPH and Kemi Reeves, RN, MSN, GNP
3. Program Development and Implementation Strategies Within Large                            Organizations; Darin Buxbaum, MBA
4. Leadership Team Development; Alfredo Czerwinski, MD and Janice Hoffman-                Simen, Pharm.D., EdD, APh, BCGP, FASCP
 
11:45-12:15pm (30 Minutes) 
Group Discussion; Program Faculty
 
12:15-1:00pm (45 Minutes)
Lunch Break: Networking Opportunity
 
1:00-1:20pm (20 Minutes)
Emotional Intelligence; Janice Hoffman-Simen, Pharm.D., EdD, APh, BCGP, FASCP
 
1:20-1:50pm (30 Minutes)
Theory Burst: Avoiding Burnout; Rebecca Ferrini, MD, MPH, CMD
 
1:50-2:00pm (10 Minutes) 
Post-Course Mentorship; Barbara Hulz
 
2:00-2:30pm (30 Minutes) 
Capstone Session: Analysis and Application (Interactive); Alfredo Czerwinski, MD
 
2:30-3:00pm (30 Minutes) 
Closing Conversations: Pearls; Dan Osterweil, MD, FACP, CMD 
 
3:00pm 
Adjourn